Mijn blogs

Mijn blogs

Ik ben een Pitbull

ArbeidsgehandicaptPosted by opticimage.nl Fri, January 26, 2018 23:29:33

Onlangs noemde een collega mij een pitbull. Een bijzondere vergelijking vond ik. Toch bedankte ik hem voor het compliment. Later die dag zat ik er nog eens over na te denken, want het is toch eigenlijk wel raar dat iemand je vergelijkt met een hond.

Als groot dierenliefhebber heb ik ooit de opleiding Veehouderij/ dierenverzorging genoten. Tijdens deze opleiding moest ik mij verdiepen in de hondenrassen, waaronder de pitbull. Ik ken dit ras als een vechter, een die letterlijk ergens zijn tanden in zet en niet meer los laat. Daarnaast zal dit ras nooit angst tonen, maar bij dreiging zich juist breed maken en zijn tanden laten zien. En, zeker niet onbelangrijk, is dit ras zeer liefdevol voor zijn familie en gaat voor zijn roedel door het vuur.

Als gehandicapte moet je soms vechten voor je plekje, je onzekerheid of je angst niet laten zien maar je je juist breed maken en je tanden showen. Laten zien wat je wel kan in plaats van wat jij niet kan door je handicap. Voor mij geld dat ik een geweldige werkgever heb met een heleboel lieve, fijne en hardwerkende collega’s. Collega’s die op mij vertrouwen als het gaat om de veiligheid in hun werk.

Mijn roedel, waar ik inderdaad voor door het vuur zou gaan. Ik denk dat mijn collega niet een beter ras had kunnen uitzoeken ter vergelijking!  • Comments(0)