Mijn blogs

Mijn blogs

Waar ik tegenaan loop...

ArbeidsgehandicaptPosted by opticimage.nl Fri, January 26, 2018 23:28:43

Soms vraagt iemand me waar ik tegenaan loop tijdens mijn werk, als ik ze vertel dat ik arbeidsgehandicapte ben. Mijn wedervraag is dan altijd: “letterlijk of figuurlijk?’. Figuurlijk loop ik natuurlijk best tegen dingen aan, maar de letterlijke botsingen zijn toch echt de meest vervelende. Zo loop ik regelmatig tegen een tas, prullenbak, plantenbak of bureaustoel aan. Het bureau zelf is ook vaak een “punt”. Deze steekt dan net iets verder uit dan ik inschat.

Deurposten, deurklinken en de deuren zelf staan ook altijd net ergens waar ik langsloop. Ik neem regelmatig de deurpost mee in mijn wandeling naar de printer of het koffiezetapparaat. Het lijkt wel of ze die dingen steeds verzetten, of dat ze de doorgang smaller maken.

Het meest vervelende zijn de glazen wanden. Die zijn prachtig in een interieur, maar voor een slechtziende echt een hel. Je ziet ze namelijk niet! Het is niet alleen knullig voor jezelf (en hilarisch voor je collega’s, want het ziet er echt dom uit), maar vol tegen een glasplaat lopen is soms ook best pijnlijk.

Zoals een blinde zijn route onthoud, zo doe ik dat als slechtziende ook. Vet irritant dat ze die deurposten steeds verplaatsen!  • Comments(0)//blog.opticimage.nl/#post5