Mijn blogs

Mijn blogs

Wie mooi wil zijn...

ArbeidsgehandicaptPosted by opticimage.nl Fri, January 26, 2018 23:28:05

Dat je gehandicapt bent betekent niet dat je jezelf niet goed kan verzorgen of er niet mooi uit kan zien Helaas loop ik als slechtziende hierin tegen een paar hele simpele dingen aan. Zo kan ik mezelf niet goed opmaken, ik zie er letterlijk geen bal van. Mooie make-up opdoen heb ik jaren geleden al opgegeven, dat komt mede omdat ik mezelf graag laat zien zoals ik ben: What you see is what you get. Maar ook omdat het me frustreert, dat gepriegel voor de spiegel. Als ik me wil concentreren op iets kleins dan moet ik met mijn ogen naar rechts onderen kijken. Beetje lastig als je dat moet doen als je je linker wenkbrauw wilt bijwerken, of mascara op wilt doen.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig iets als permanente make-up en kan ik elke 6 weken naar de schoonheidsspecialiste. Ik vind het zelf altijd klinken alsof ik heel erg met mijn uiterlijk bezig ben, maar het bezoek aan de schoonheidsspecialiste is voor mij een praktische noodzaak. Als zij er niet was geweest liep ik nu rond met woeste wenkbrauwen (of een halve als ik zou uitschieten) en had ik waarschijnlijk wel een paar mee-eters gehad (ook die zie ik niet bij mezelf in de spiegel).

Soms moet je als gehandicapte gebruik maken van anderen, in dit geval is dat mijn schoonheidsspecialiste. Door haar kan ik zonder woeste of halve wenkbrauwen door het leven!  • Comments(0)//blog.opticimage.nl/#post4